"Viena diena Latvijā" foto izstāde
Publicēts 12. martā, 2008.
Būs apskatāma fotoakcijas “Viena diena Latvijā” pirmo divu izstāžu apvienotā ekspozīcija.

No 12. marta līdz mēneša beigām studijas “Imagine” izstāžu zālē apskatāma fotoakcijas “Viena diena Latvijā” pirmo divu izstāžu apvienotā ekspozīcija. Izstādes tapušas sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju, lai apceļotu Eiropu un Ameriku un vasaras olimpisko spēļu laikā viesotos arī Ķīnā.

Šajā izstādē iekļauta tikai niecīga daļa no “Vienas dienas” laikā – 2007. gada 31. augustā un pirms 20 gadiem – fiksētajiem fotomateriāliem.

Unikālās fotoakcijas ietvaros 1987. gadā un vēlreiz pēc 20 gadiem fotogrāfi saņēma konkrētus darba uzdevumus vienai dienai – fotografēt būtiskos, skaistos un traģiskos cilvēku dzīvesstāstus, Latvijas lauku, pilsētu, dabas un arhitektūras veiksmes un neveiksmes, mēģinot attaisnot Jāņa Raiņa teicienu: “Pastāvēs, kas mainīsies.” Vai ir mainījies laikmets, vide, likteņi un mēs? Ar ko atšķiras viensētas tolaik no viensētām šodien? Vai vienkāršais darba cilvēks un vienmēr gatavais pionieris arī šodien izskatās tikpat gatavs? To visu ir iespēja salīdzināt 1987. gada uzņemtos fotoattēlos ar 2007. gada attēliem.

Dīķis Talsu rajonā, 2007 (landscape)

Foto: Viesturs Koziols

Aplūkojot uzņemtos kadrus, tie atstāj gan satriecošu, gan komisku iespaidu, gan, no mūdienu viedokļa raugoties, arī neizprotamu atziņu – kā mēs tolaik esam dzīvojuši/eksistējuši Latvijas Padomju Sociālistiskajā republikā. Ikviena bilde no iegūtā pusmiljona attēlu ir saglabāta un var tikt izmantota akcijas “Viena diena Latvijā” turpmākajos pasākumos – arī 2008. gada laikā iecerētajās izstādēs Latvijā un ārzemēs un drīzumā publicēšanai gatavotajā fotoalbumā.

Ekspozīcija apskatāma darba dienās no plkst. 12 līdz plkst. 18.

Pēc preses relīzes materiāliem no vienadiena.lv 


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: http://foto.delfi.lv/picture/35054/ :P
12/03/2008 17:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: