Video: LNT ziņās Veidenbaums no klab.lv
Publicēts 27. oktobrī, 2008.
Veidenbaums dzīvo klab.lv un regulāri publicē “šokējošas” bildītes. Dažas smieklīgākas, citas vienkārši dīvainas.

Ikdienā pārskatot nekur.lv bieži pamanu viņa MS Paint veidojums, pasmīkņāju, ja ir kas izdevies, bet īpaši uzmanību nepievēršu. Itin bieži attēlu sižeti ir šizīgi, bet man nekad neienāktu prātā, ka par zīmēšanu peintā varētu sanākt sūdi.

 

Saite uz video, via mininombre

Burvīgā valstī dzīvojam - varam nonākt policijas uzmanībā par savu zīmējumu publicēšanu. Ar ko tāds Veidenbaums ir sliktāks par jaunajiem LV gleznotājiem? Paskatieties, piemēram, (Jaunā Amerika, Vladislavs Lakše, 2007, Audekls, eļļa, 115×140 cm).

Saprotams, ja Veidenbauma blogā ienāk cilvēks no malas, tad viņš taču nevar zināt, kāpēc šie zīmējumi ir tapuši un kāds ir to mērķis (brīžiem rodas šaubas vai pats autors to zina), tāpēc laikam tagad ir sācies šis trakums.

Es kā pilnīgs likumu nezinātājs nozieguma sastāvu nesaskatu, bet ja nu tāds ir, tad būtu visnotaļ interesanti pavērot, cik tālu šis farss aizies. (laipni gaidu juristu komentārus)

P.S.

Lai nu kas, bet cibiņi jau gan būtu gatavi pat gājienos iet par sava biedra atbrīvošanu.

 


Komentāri (4)
Chirix: No sākuma arī gribēju ierēkt par DP, kas iekš cālis.lv meklē Latvijas banku sistēmas apdraudētājas un blogos - masu slepkavas. Varbūt ka drīz arī "mixotāji" dabūs stāties tiesas priekšā, par to ka izturējušies necienīgi pret Latvijas alpīnisma lepnumiem.

Bet no otras puses mentus var saprast - ja tas Veidenbaums kādu toč nomūšīs, tad pēc tam visi rādīs uz viņiem rādīs ar pirkstiem un teiks - vo, kur jūs bijāt, viņš taču jau sen lika trakas bildītes internetā. Cits jautājums - vai tad tas tiešām ir DP līmenis?
Turklāt tas psihiatrs jau arī pateica - bildītes vien neko nenozīmē, jaunie mākslinieki ne tādus vien brīnumus sazīmē.
27/10/2008 12:46
Mikausis: un rodās jautājums, vai parādot šos zīmējumus LNT un nopublizcējot ziņu Tvnetā (un sazin kur vēl), tas nerada vēl lielākus draudus sabiedrībai nekā tad, ja šie zīmējumi būtu turpinājuši "rūsēt" lielākai daļai nezināmā blogā?
jebkurš mūsdienu trilleris (u.c. naidīgāka žanra filma) ir lielāks drauds nekā šis mākslasdarbs.
27/10/2008 13:40
Džerijs Šterns: Nu - Veidenbauma bildeles ir zemas kvalitātes un no laba humora tajās ne smakas - taču vislielākā taisnība šoreiz ir Mikausim. Varbūt Dana slepus mīl Veidenbaumu un gribēja tikai viņam sagādāt reklāmu? :D
27/10/2008 16:21
Reinis: Cien. Šterna k-gs,

Jūsu ievērībai, šādi izteikumi met ēnu uz plaša cilvēku loka spriestspēju humora jautājumos, tāpēc es nožēloju, ka jums ir šķitis nepieciešams tādus veikt, kā arī aicinu vai nu uzrakstīt paplašinātu pamācību, kā atšķirt labu humoru no slikta, vai arī atkāpties no saviem aizskarošajiem vārdiem. Papildus tam, lūdzu, piezīmējiet, ka apspriesto attēlu zemā amatnieciskā kvalitāte ir daļa no autora ieceres un tikai papildina to vērtību.

Ja jums ir radusies vēl kāda neskaidrība, esiet laipni lūgts vērsties pie manis, mēģināsim to labot.

Sirsnībā,
R.
27/10/2008 17:05
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: