Vai vēlies saņemt 1000 Ls mēnesī?
Publicēts 1. septembrī, 2008.
Ja vēlies, tad dodies strādāt uz Rīgas Satiksmi. db.lv ziņo, ka sabiedriskā transporta vadītāju vidējā alga no 900 latiem mēnesī tiks pacelta līdz 1100 Ls mēnesī.

Es nezinu, kā jūs, bet dažkārt esmu stāvot pieturā pavērojis mūsu bāleliņu braukšanas stilu. Viena lieta ir strauji bremzēt, ja autobusa priekšā, kāds taisa pigorus, bet ne vienmēr ir vainīgi ir pārējie satiksmes dalībnieki.

Vai esat pamanījuši, ka autobuss pieturā nobremzēs strauji, pat tad, ja tam priekšā ir tukša iela līdz pat luksoforam? Autobusu šoferi Rīgā visu dienu pavada tēlojot šumaherus un uzstādot rekordus. Kāpēc nevarēja samazināt braukšanas ātrumu pakāpeniski? Kāpēc es tikai Latvijā esmu novērojis šīs bezjēdzīgi straujās bremzēšanas? Uz kurieni tik ļoti steidzas šoferi?

Mani kā jau onkuli mūžīgi satrauc dažādi ar sabiedrisko transportu saistīti jautājumi. Un visvairāk mani sakaitina tas, ka par paviršo attieksmi pret pārvadājamo kravu viņi saņem tik daudz. Stāvēt kājās autobusā nozīmē to, ka vadītājs visu laiku centīsies pēc iespējas efektīgākā veidā tevi nogāzt no kājām.

Pavērojiet kā izturas autobuss jebkurā kvartālā, kur no pieturas līdz nākamajam luksoforam ir 20-30 metri. Piemēram, pie Rīgas modēm - pienesās kā traks, tad strauji bremzē, tad atkal ieskrienas un pie luksofora atkal strauji bremzē. Brīdī, kad tu esi iekrampējies ar abām rokām autobusa stieņos, lai tikai paliktu kājās, gribot negribot gribas kliegt, ka autobusa vadītājs ir kretīns.

Es, protams, atvainojos visiem tiem sabiedriskā transporta vadītājiem, kuri brauc prātīgi.

Un tad sākas otrā daļa. Cik man zināms, cilvēki ar augstāko izglītību, kuri strādā skolā vēl joprojām var tikai sapņot par šādu algu virs 1000 latiem. Varbūt visiem būtu jāpiepelnās strādājot par šoferiem?

db.lv raksts


Komentāri (4)
Džerijs Šterns: Nu, tas ir tikai normāli, ja maksā vairāk par profesijām, no kurām ir tiešā veidā atkarīgas daudzas dzīvības. Bet, kas attiecas uz pārējo - ja raksts nebūtu tapis šodien, es tev krietni vien paurkšķētu pretī - bet tieši šodien nācās no rīta ar vienu tādu rallistu braukt un vairākas reizes ar savu ķermeni uzķert krītošos pasažierus :D Tā ka piekrītu, piekrītu ;)
01/09/2008 14:48
Pravietis: Ar mikroautobusiem tas pats. "Lielajā" vismaz ir "drošāk".
01/09/2008 17:47
Džerijs Šterns: Nu, pēc tam, kad man pie mājām smagais ātrumā iepēra tieši pa vidu autobusam, drošāk neliekas :)
01/09/2008 22:55
Edgars: Vai gadījumā no minētās algas vēl nav jāatvelk nodokļi?
01/09/2008 22:55
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: