The Economist: Tibetas un Baltijas valstis ir pārsteidzoši līdzīgas
Publicēts 28. martā, 2008.
Apbrīnojami, cik ātri mēs esam aizmirsuši, ka paši bijām līdzīgi draņķīgā stāvoklī, Krievijas apspiestībā. Tagad tieši mūsu valstīm vajadzētu izprast tibetiešu neatkarības alkas. Bet nekā.

ziņas avots db.lv

Pāris citāti:

„Kremļa migrācijas un rusifikācijas politika, lai ierobežotu nacionālas tendences Baltijas valstīs ir ļoti līdzīgas Ķīnas politikai Tibetā.”

„Ja Tibetai kaut kādā veidā izdotos iegūt neatkarību, tai nāksies saskarties ar problēmām, kas aktuālas Igaunijā un Latvijā – padomju ēras imigranti.”

„Gan Baltijas valstīs toreiz un Tibetā tagad svarīgu lomu spēlē emigrējušo kopienas darbības. [...] Sajūta Tibetas vēstniecībās ir ļoti līdzīga tai, kāda bija Baltijas valstu vēstniecībās emigrācijā astoņdesmitajos gados.”

„Lielākā atšķirība, protams, ir Dalailama.”

„Ir viegli aizmirst, cik niecīgas bija Baltijas valstu cerības atjaunot neatkarību tikai 25 gadus atpakaļ. Iedomājieties Tibetas komandu 2036. gada Olimpiskajās spēlēs. Neticami? Iespējams. Bet 1980. gadā retais liktu likmes uz to, ka Igaunijas, Latvijas un Lietuvas komandas jebkad piedalīsies kādā starptautiskā sporta pasākumā.”

ziņas avots db.lv


Komentāri (1)
Chirix: Piekrītu. Kauns premjeram un prezidentam par skriešanu uz Olimpiskajām spēlēm. Ko tad var gribēt, ja reiz "Mi za odjin Kitaj" :(
28/03/2008 18:02
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: