Seminārs: Vai nacionālisms sekmē valstu attīstību?
Publicēts 5. jūnijā, 2008.
Gan Latvijas sabiedrībā kopumā, gan arī akadēmiskajās aprindās pastāv konfliktējošas izpratnes par to, ko nozīmē nacionālisms un patriotisms un vai tie sekmē vai bremzē valstu attīstību mūsdienu pasaules kontekstā

 

Semināra laikā politologs Nils Muižnieks (Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors) runās par nacionālismu mūsdienu politikas zinātnes skatījumā.

 

Antropologs Roberts Ķīlis (Rīgas Ekonomikas augstskolas asociētais profesors) ar savu referātu par nacionālisma un patriotisma ietekmi uz valstu attīstību ievadīs diskusiju par nacionālisma ietekmi uz Latvijas un citu valstu attīstību.

 

Semināru vadīs Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektors Ivars Ijabs un Sabiedriskās politikas centra PROVIDUS vadošā pētniece Marija Golubeva.

 

Seminārs notiks pirmdien, š.g. 9. jūnijā, plkst. 15.30, PROVIDUS telpās Rīgā, Alberta ielā 13. Dalībai seminārā var pieteikties līdz 8. jūnijam pa e-pastu maria@providus.lv.

 

Starpdisciplināru semināru cikla Atslēgvārdi mērķis ir iesaistīt jaunāku paaudžu sociālo un humanitāro zinātņu pārstāvjus diskusijā par Latvijas sabiedrībai un akadēmiskajai pasaulei aktuāliem jēdzieniem. Uzklausot pretējus viedokļus un izklāstot savējo, provocējot un debatējot, mēs mēģināsim pārvarēt izolāciju, kas dažreiz valda starp dažādu disciplīnu pētniekiem Latvijā. Semināru dalībnieki – doktorandi un maģistranti - iegūs iespēju satikt kolēģus no citām disciplīnām, kam, tāpat kā viņiem, nav vienaldzīgi sabiedrības politiskās attīstības jautājumi un kas vēlas kopt akadēmisko diskusiju kultūru.

 

 

Semināru ciklu atbalsta Atvērtās sabiedrības institūta International Policy Fellowship programma.


Komentāri (5)
Arnolds: Dalībnieku saraksts izklausās pēc parodijas. Āži par dārzniekiem.
05/06/2008 13:58
zzz: Ijabs ir alnis
05/06/2008 14:21
Chirix: +1 Arnoldam!
05/06/2008 14:21
Janka: Jāsarīko seminārs par homoseksuālismu. Uzaicināšu ekspertus Aivaru Gardu, Viktoru Birzi, Igoru Masļakovu un Aleksandru Ļedajevu.
05/06/2008 14:57
Džerijs Šterns: Bites pret medu.
05/06/2008 15:38
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: