Pārdevēja nosauc pircēju (krievu) par okupantu un tiek atlaista no darba
Publicēts 7. augustā, 2008.
www.sargivalodu.lv informē, ka "Narvessen" pārdevēja atlaista no darba, pēc tam, kad atteikusies runāt krieviski ar pircēju Vadimu un nosaukusi viņu par okupantu.

sargivalodu.lv informācija liecina, ka 20 gadus veca jauniete pēc rupjiem avainojumiem krievu valodā no Vadima puses nosaukusi pircēju par okupantu. Jāpiebilst, ka Vadims bijis tērpies Rīgas ielās ierastā t-kreklā ar uzrakstu "rosija."

Vadims jau esot sameklējis advokātu un sola tiesā piedzīt 10 000 latu par nacionālā naida kurināšanu un morālo aizvainojumu. Tāpat "cietušais" apgalvo, ka gatavs lietā iesaistīt arī Krievijas vēstniecību. Tiek ziņots, ka veikala pārstāvji lūdz piedošanu Vadimam un sola kompensēt "nepatīkamo starpgadījumu."

Domāju, ka var itin droši prognozēt, ka Krievijas medijiem šī ziņa patiks un ka jauniete, diemžēl dabūs trūkties par saviem vārdiem. Vistrakākais, ka ir rinda ar cilvēkiem, kas šādā situācijā savās domās izkliegtu tos pašus vārdus. Jāatceras, ka šajā pasaulē daudzas lietas drīkst tikai domāt nevis pateikt vārdos.

Šeit vietā iederas arī Ernesta karikatūra.

Raksta avots: sargivalodu.lv

Saistītās mix.lv ziņas:

 

 

attēls no iowngod.com


Komentāri (9)
Koļa: Ja Narvesens nepiederētu Svensoniem, bet Bērziņiem, tad jauniete nevis tiktu atlaista, bet gan dabūtu paaugstinājumu...... Diemžēl tā nav :(
07/08/2008 11:17
Miks: bet principā ir jāpiekrīt, ka viņa varēja paskaidrot to, ka viņa nerunās krieviski, ka šeit ir Latvija un, ka viņš var krieviski runāt savās mājās. gan jau džeks nomierinātos un pazustu.
07/08/2008 11:21
Džerijs Šterns: Diemžēl mēs neviens nebijām klāt un nezinām, kā bija īstenībā. Taču pēc tā, kas ir zināms - domāju, ka viss būtu bijis ok, ja tikai meitene nebūtu viņu nolamājusi par okupantu. Jo par valodas atteikumu piesieties nevar, tad jau Ķīnas tūristi mūs sūdzēs viens pēc otra, ne?
07/08/2008 11:43
Miks: Džerijs Šterns:
tieši par to jau ir bēda, ka viņa varēja to paskaidrot savādāk, iztiekot bez šī vārda
07/08/2008 11:51
Džerijs Šterns: Nuja, es jau ar bēdājos. Meitukam pašam nepietika prāta radīt sev pozitīvu precedentu.
07/08/2008 11:58
Sidza: "Vadims jau esot sameklējis advokātu un sola tiesā piedzīt 10 000 latu par nacionālā naida kurināšanu un morālo aizvainojumu."
Sasmeejos.. gribeetu redzeet to vinja advokaatu, kursh aciimredzot neatskir civillietas no kriminaalajaam un skataas amerikanju filmas, kuraas moraalos piedzen uz katra solja.. nez kaa shie apreekjinaaja to moraalaa kaiteejuma apmeeru? :D
07/08/2008 14:10
Zane: Katrs varam tikai iedomāties, ko pasaka "agresīvs un rupjš Vadims " savā dzimtajā valodā, kad ir neapmierināts ar dzīvi!
07/08/2008 14:13
Džerijs Šterns: Nu, katrā ziņā pieminētā Vadima izrīcību es neatbalstu ne mazākajā mērā, tieši pretēji. Ne jau tāpēc es neaizstāvu meiteni, vienkārši abi labi - plus vēl tie, kas priecīgi saberzēja rociņas un nu tik taisīs paraugprāvu. Derētu papētīt, kas tas par Vadimu - ļoti iespējams, ka provokātors, kas tieši ar tādu mērķi atnāca. Vai bija vēl liecinieki, kas dzirdēja, ko viņš pats pirms tam teica meitenei? Jeb tika nogaidīts brīdis, kad liecinieki bija tikai savējie?
07/08/2008 14:27
es: tikmēr prieks par igauņiem, kas uzrunāti krievu valodā tevi vienkārši ignorē
08/08/2008 12:04
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: