par OpenOffice.org
Publicēts 22. oktobrī, 2008.
Pirms vairākām dienām tika publiskota jaunākā bezmaksas biroja programmatūras OpenOffice.org 3.0 versija.

OpenOffice.org (tālāk OO) vairumā gadījumu ir ļoti labs MS Office aizvietotājs. Pilnīgi iespējams, ka ir daļa lietotāju, kuriem ar OpenOffice.org iespējām būs par maz, bet vairumam šī programmu paka sniedz visu ikdienai nepieciešamo.

 

OpenOffice.org lielākais pluss ir tas, ka tiek atbalstīti visi plašāk lietotie dokumentu formāti. Gan tekstus, gan tabulas ir iespējams saglabāt katram pa prātam, kā arī ar 2 klikšķiem dokuments ir saglabājams pdf formātā.

Kad man tiek uzlikts pienākums aprīkot kāda radinieka “tukšo” datoru ar programmatūru, nekad nešaubos par savu izvēli un nemēģinu pirkt, vai piratizēt MS izstrādājumus, jo uzskatu, ka ikdienas darbiem ar OO ir vairāk nekā pietiekami.

Viena no biežāk minētajām problēmām ir latviešu valodas “neesamība.” Daļēji tā arī ir, cik zinu, Tilde nav sagatavojusi savu Tildes biroju atvērtajam ofisam. Taču tas nenozīmē, ka netiek atbalstīta latviešu valoda. Atvērtajā ofisā ir pavisam vienkārši uzstādāma latviešu valodas pareizrakstības bibliotēka, kas pasvītros kļūdainos vārdus, gluži kā pierasts parastajā ofisā.

Domāju, ka tiem, kuri līdz šim šaubījās vai nezināja par šo iespēju nebūs grūti lejupielādēt un izmēģināt šo programmu komplektu.

 


Komentāri (1)
NighttraiN: žēl gan kā viņu nav iespējams instalēt atsevišķi, jo tieši "Open office"ražots "Powerpoint" aizvietotājs ir ajj ka nepieciešams, bet nekā.
24/10/2008 16:34
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: