mix.lv jauna attēlu galerija
Publicēts 24. februārī, 2009.
Šodien uzzināju, ka Intars (biezpie.nu), speciāli mix.lv nepilnīgajām galerijām, ir izveidojis firefox spraudni/uzlabojumu*, kas ļauj ērti un vienkārši attēlot portālā esošās foto galerijas. (Šobrīd katrs galerijas attēls ir ar savu unikālo adresi un pārslēdzoties un nākamo attēlu nākas pārlādēt visu lapu.)

biezpie.nu raksts

No vienas puses, tas ir patiešām lieliski, ka portāla lietotājiem ir pietiekamas zināšanas un aizrautība, lai šādu lietu izveidotu, no otras puses, kauns, ka paši portāla ietvaros, šo jautājumu nebijām pienācīgi atrisinājuši. Mix.lv krievvalodīgā māsīca Ekstra.lv jau labu laiku var lepoties ar ļoti glītu foto galeriju parādīšanas veidu (piemērs).

mix.lv fotoziņas

Zinu, ka attaisnoties nav liela māksla, bet skarbā patiesība ir tāda, ka mix.lv trešās kārtas funkcionalitātes uzlabojumu saraksts ir pilnībā izstrādāts un no visām pusēm apstiprināts, taču ar to arī viss ir apstājies. Ir palicis pēdējais solis - programmēšana. Diemžēl esošais mix.lv programmētājs vairs nevēlas turpināt savu darbu pie portāla, tāpēc tiek meklēts jauns. Labā ziņa ir tā, ka pateicoties Intara iniciatīvai, mūsu pusē cilvēki ir sarosījušies un visticamāk jau drīzumā tiks uzsākts darbs, lai visi labojumi tiktu nodoti kāda pietiekami prasmīga programmētāja rokās. Tad arī tiksim pie mix.lv trešās versijas, kurā līdz ar foršāku galeriju tiks īstenota arī rinda ar citiem labumiem.

Kā tad uzstādīt mix.lv ērtās galerijas?

Vispirms ir nepieciešams Firefox, pēc tam ir jāuzstāda Greasemonkey spraudnis, un visbeidzot nepieciešams uzstādīt mix.lv Ajax galerijas skriptu.

*patiesībā tas ir Greasemonkey userscripts, zinātāji zina, pārējiem nevajadzētu saspringt, jo ikdienā, jums tāds reti, kad būs nepieciešams, tāpēc nav jēgas lieki piebāzt galvu.


Komentāri (1)
Reinis I.: Ekstra.lv galerija ir nav jēdzīga, jo tur uz katru attēlu ir jāspiež atsevišķi.
02/04/2009 21:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: