labi fotografēt var arī ar sētas mietu
Publicēts 16. septembrī, 2008.
Līdz šim es uzskatīju, ka fotografēšanai der katrs ziepju trauks. Bildēšana ar telefonu gan nelikās nopietna - tagad esmu atradis fotogrāfu, kurš ir pierādījis pretējo.

Ir jau visādi telefoni, ir pat tādi kuri megapikseļu ziņā ir jaudīgāki par manu fotoziepi. Bet viens pavisam konkrēts telefons nekad nav izcēlies ar vērā ņemamu “objektīvu” - tas ir visu aprunātais iPhone.

Greg Schmigel ir džeks, kurš apgalvo, ka vienkārši fiksē to, ko redz. Viņa mājaslapas adrese vēsta tieši to pašu - justwhatisee.com

justwhatisee.com

Skatoties uz viņa darbiem ir grūti noticēt, ka tādus var iegūt no 2 megapikseļu kameras, kura iespējams ir viena no sliktākajām savā grupā. Autors, protams, piedāvā arī iegādāties savus darbus drukātā veidā. Viņa darbi galvenokārt fotografēti pilsētu ielās, tāpēc tajos dominē ikdienā redzamas lietas - cilvēki, auto, pašas ielas un vide, kura pilna ar graffiti.

Starp citu arī flickr.com galerija piedāvā labu labas bildes, kuras iegūtas ar iPhone, tāpēc kārtējo reizi atliek secināt, ka vajag vienīgi mācēt un gribēt, lai iegūtu labas fotogrāfijas ar jebkuru rīku.

galerija

Pirmais piemērs, kuru izdevās ieraudzīt jau no pirmajā lapā:

iPhone foto

absolutwade


Komentāri (3)
Džerijs Šterns: Fotografēt var arī ar sērkociņu kastīti. Un tas nemaz nav joks.
16/09/2008 14:28
Miks: Džerijs Šterns:
zinu, ka nav joks. pats štukoju, par viena šāda fotoaparāta izveidi. Pamācības internetā ir atliku likām.
16/09/2008 14:31
Džerijs Šterns: Mums pagāšgad projektā viens lietuvietis tādu uz vietas taisīja un izmantoja.
16/09/2008 17:08
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: