Kas ir RSS?
Publicēts 15. janvārī, 2008.
Gribu vēl vienu lieku reizi pastāstīt par RSS.

Ikdienā mēs daudz laika pavadām lasot ziņas dažādos Latvijas portālos. Mēs ejam no viena portāla uz otru un vairākas reizes dienā pārbaudām, vai tur nav ielikta kāda jauna ziņa. Šādā veidā tiek tērēts laiks. Lai šo procesu atvieglotu pietiktu ar vienu lapu, kurā varētu uzzināt un lasīt ziņas no vairākiem portāliem vienlaicīgi.

Ir tādas interneta lapas, kuras veic šo uzdevumu un darbojas līdzīgi kā epasta servisi (inbox vai gmail.com), tikai tur pienāk nevis vēstules, bet gan jaunākās abonētās ziņas.

Varat to iedomāties, kā divas pasta kastes. Viena vēstulēm, otra presei. Vienā, jums pastnieks samet epastus, bet otrā tiek likti tikai interneta žurnāli un portālu jaunumi.

Kas ir nepieciešams, lai sāktu lietot RSS?

Ir jāizveido pastkastīte. Man personīgi visērtāk šķiet lietot Google Reader. Dažiem ērtāks šķiet netvibes.com (darbojas latviešu valodā). Netvibes pluss ir iespēja pašam pilnībā pārvaldīt lapas izkārtojumu, krāsas un citas detaļas. Varat pamēģināt lietot arī ekstra.lv/reader, kurš darbojas pēc Google Reader principa. Ekstra Reader ir lietošanā vienkāršāks par Google produktu, darbojas latviešu valodā, taču tam nav tik plašu funkciju, kā citiem RSS lasītājiem.

Kad esi izvēlējies sev tīkamāko RSS lasītāju, tad meklē pogu: “Add subscription.” Ievadi sev tīkamās lapas adresi un tev piedāvās izvēlēties, kādas tieši ziņas vēlies lasīt. Portāliem mēdz būt vairākas RSS plūsmas, tas ir sakārtotas pēc tēmām, taču parasti vienmēr ir iespējams izvēlēties arī vienotu RSS plūsmu, kurā ietilpst visas jaunākās ziņas.

Visu rakstu ar ilustrācijām lasīt onkulis.com


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: