Kārtējais HansaBankas datu izkrāpšanas mēģinājums Latvijā?
Publicēts 27. augustā, 2008.
Šodien saņēmu vēstuli ar detalizētu informāciju, par to, vai informācija atbilst patiesībai nevaru spriest, taču noteikti iesaku visiem uzmanīties un neiesaistīties nekādā sarakstē ar krāpniekiem.

Uzmanibu,
iespejams HansaBankas datu izkraapshanas (phishing) meginajums Latvijaa!

Zemak (zem shii pazinojuma) lasamais epasta zinojums tika sanemts pirms dazjam stundaam, 26.08.2008. plkst. 23:12 vakaraa uz privato epasta adresi kaa masveida sutijums (to: undisclosed-recipients).

Tekstaa redzama fraaze "Please click here to start", zem kuras pasleptas sekojosas bistamas saites (kas shii pazinjojuma sutishanas briidii darbojaas):
http://mille-et-un-services-a-la-personne.com/Hanza/hanzanetLV.htm
http://mille-et-un-services-a-la-personne.com/Hanza/hanzanetLV2.htm

Nepieredzejusam interneta lietotajam shadas vestules sanemsana var but bistama. Tachu krapniekiem par labu nekljuust fakts, ka vestule ir angliski, kas potencialajiem upuriem pirms klikskinasanas uz attiecigaas viltus saites liks padomat, vai tiesam to darit.

Ludzu ieverot datumus, ar kaadiem viltus hanzanet lapa dateeta -
tie ir 27.05.2008 un 26.05.2008 (pedejais attiecas uz kodu lapu), tatad precizi tris meneshi.

Shim pazinjojumam pievienoti "ekranshavinji".

viltus vēstule


---------- Forwarded message ----------
From: HansaBanka <accounts@hansanet.lv>
Date: 2008/8/26
Subject: Urgent E-Mail from Hansabank
To: undisclosed-recipients



Dear Customer,

Hanza has been receiving complaints from our customers for unauthorised use of the hanzanet Online accounts. As a result we are making an extra security check on all of our Customers account in order to protect their information from theft and fraud.


Due to this, you are requested to follow the provided steps and confirm your Online Banking details for the safety of your Accounts. Please Click Here To Start .


However, Failure to do so may result in temporary account suspension. Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.


Thanks for your co-operation.


Fraud Prevention Unit
Legal Advisor
hanzanet.Lv.

 


Komentāri (1)
Rinalds Ažiņš: njā, cilvēki labi pastrādājuši, bet tā kā rakstīts Angliski tad es noteikti nespiestu un, kur nu vēl kaut ko vadītu ja būtu cita adrese..
27/08/2008 13:40
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: