Intervija ar Gustavo
Publicēts 30. jūnijā, 2008.
Biju pilnībā palaidis garām, ka mans kolēģis bija jau pirms laba laika devies bildēt Gustavo nelielai intervijai. Tagad varu piedāvāt gan foto, gan tekstu no šīs intervijas.

Oriģinālavots BNA

Kā pašlaik izbaudi vasaru? Vai domā kaut kur ceļot?
Vasarā ceļot nekur neplānoju, jo tās pie mums ir foršas. Man bija tāda maza pauzīte pēc „Prāta Vētras” albuma producēšanas, un tagad es atsāku darbu pie sava jaunā albuma.

Tad sanāk, ka īsti izbaudīt vasaru Tev nesanāk? 
Es izbaudu, jo vasara man tieši dod tādu pozitīvu enerģiju, lai kaut ko darītu.

Kas bija tas, kas tevi pamudināja pievērsties hiphopam?
Lielākoties hiphopa stilam pievēršas pašpārliecināti cilvēki. Vienā brīdi sāka šķist, ka es arī tā varu un varu pat labāk, tas arī pamudināja.

No kā tu smelies idejas jauniem darbiem?
Tas ir absolūti neparedzami - ir kaut kādi brīži, kad šī ideja pati atnāk, citreiz ir jāiespringst, lai nokļūtu līdz idejai.

Cik svarīgi Tev savās dziesmās šķiet paust viedokli par sabiedrībā aktuālām tēmām un problēmām? 
Vienu brīdi tas bija ļoti svarīgi. Šobrīd tieši es ļoti izvērtēju, kas ir problēma un vai tā patiešām ir problēma, jo problēma ir tad, kad mēs to atzīstam par problēmu. Un, ja mēs par to tikai runājam, tad šī problēma nerisinās pati no sevis. Un bieži ziņās, avīzēs visu laiku cilā visādas problēmas un apspriež, ka tas tak ir slikti un visi piekrīt, ka, jā, tas ir slikti, bet šādā veidā nekas netiek risināts. Tāpēc es tā kā atkāpjos no tās problēmas tā nostāk un paskatos, kas būtu tas risinājums. Runāju vairāk par risinājumu.

Kuru no pasaules hiphopa māksliniekiem, Tu uzskati par labāko savā jomā?
Es nezinu. Tur ir daudz atsevišķas kompozīcijas, jo hiphopa žanrā ir vieni cilvēki, kas repo, bet citi atbildīgi par muzikālo pavadījumu - tās ir divas dažādas grupas. Daži ir producenti, bet tos es neminēšu, jo konkrēti vārdi neko neizteiks. Bet no cilvēkiem, kas uzstājas pilnvērtīgi un arī ierakstos un koncertos skan ļoti labi, tas ir Busta Rymes. Viņš ļoti izceļas uz pārējo fona ar kvalitāti.

Kā Tu parasti veido sadarbību ar citiem māksliniekiem? Vai Tu viņus meklē, vai viņi meklē Tevi?
Ir daudz piedāvājumu no visām pusēm. Es parasti meklēju to pamatojumu, kāpēc tas tā ir. Ja šis mākslinieks iegūs no tā, ka viņa gabals mainās no manas dalības, lai tas nav vienpusēji, lai ir abpusēji. Jābūt pamatojumam, kāpēc ir šī sadarbība. Galvenais ir rezultāts.

Vai tu pats pret savu mūziku esi kritisks?

Ļoti kritisks.

Vai ir tādas dziesmas, ko neesi rādījis nevienam?
Protams, ir arī tādi gabali „nolikti plauktiņā”. Citreiz sanāk ar pirmo reizi. Un tu jūti, ka principā nav ko darīt, citreiz kaut kas līdz galam neskan, tad notiek rūpīga analīze, kas tas ir, kur tas mīnuss. Kad to atrodam, tad mēģinām izlabot. Tagad ir viens gabals es skaidri zinu, ka var skanēt ļoti labi, mēs ierakstījām, bet neskan. Šobrīd ir izmēģināt kādi 15 muzikālie pavadījumi, taču vēl nav atrast īstais. Bet būs.

Vai kādas no tām kompozīcijām, kuras ir „noliktas plauktiņos”, kādreiz arī noder un tiek izmantotas?
Tas plauktiņš tiek apzināti veidots gadījumiem, kad nepieciešams. Plauktiņš ir diegan paliels. Ir tādi vairāk kā muzikālie pavadījumi. Es uztaisu un skaidri apzinos, ka es uz tā pamata neko izpildīt nevēlos. Tad es tos labprāt iedodu tiem reperiem, kuri man patīk un kur es redzu, ka tas varētu ļoti labi izklausīties.

Vai Tev ir pazīstami daudzi talantīgi jaunie reperi, kas darbojas Latvijā?
Daudz nav. Jā, ir pāris cilvēki, ar kuriem es pašlaik sadarbojos. Ervis nav vairs nekāds jaunais, bet ir vēl arī Pikaso.

Kur ir pazudis Džuzepe?
Džuzepe ir pārtraucis savu radošo darbību jau gadus 5 atpakaļ.

Vai Tava ģimene ir gandarīta par Tavu darbu mūzikā?

Sākuma stadijā viņi nebija pārliecināti. Tie bija tīņu gadi, kad, protams, jebkuram vecākam liekas, ka tev ir jāpievēršas nopietnām lietām, domājot par nākotni. Es tad domāju par savu nākotni, un esmu nonācis šeit. Tagad viņi ir absolūti pārliecināti.
Rezultāti ir labi, un viņi ir gandarīti.

Kas bija tas, kas Tevi un „Prāta Vētru” pamudināja veidot kopēju sadarbību?
Iespējams tas daļēji bija mans pēdējais albums „Pa pāris pantiem/viesības viesnīcā”, kas tika izdots 2006. gadā. Es viņiem visiem to albumu izdalīju, tas bija vasaras sākums. Un principā visu vasaru viņi drillēja, bija iemācījušies ļoti daudz no tā albuma, katru reizi, kad satikāmies, viņi kaut ko citēja. Pēc kāda laika, apmēram gada, mēs izmēģinājām vienu gabalu- tādu eksperimentu. Un tad Kaspars Roga teica, ka viņš gribētu tādu skanējumu kā manā albumā. Tas sākumā tika veidots kā eksperiments, tad pamēģinājām vēl pāris gabalus, un tā sadarbība arī aizgāja. Varētu teikt, ka sākuma punkts bija mans albums.

Kā tu pats vērtē šo albumu?
Vienmēr jau var gribēt labāk. Bet manā skatījumā tas ir ļoti labi izdevies.

Pie kādiem projektiem tu strādā tagad?
Šobrīd tas ir mans trešais albums. Paralēli strādāju pie Ervja otrā albuma, un plānā vēl ir arī Pikaso debijas albums.

19. jūnijā svinēsi savu dzimšanas dienu klubā „Pulkvedim neviens neraksta”.  Vai plānots, ka pasākumā piedalīsies kādi citi mākslinieki?
Būs pāris viesmākslinieki, bet pamatā būs programma, kurā uzstāšos es kopā ar Ervi un Pikaso.

Vai no Tavas puses ir gaidāmi kādi pārsteigumi?
Noteikti, ka būs arī pārsteigumi. Mēs patiešām ļoti gatavojamies šim pasākumam.

Ko tu gribētu izdarīt tuvākā gada laikā?
Pašlaik koncentrējos uz savu albumu. Tas ir mans galvenais mērķis un neatņemama ikdienas sastāvdaļa, ko ceru pabeigt līdz šī gada beigām vai nākamā gada sākumā.










Komentāri (5)
marina: palicis smukāks un brūnāks:)

bet vispār, visu savu atvaļinājuma laiku klausījos pirms 2-3 gadiem ražoto tā laika Latvijas hiphopu un secināju vienu lietu (iespējams, ka tagad tā vairs nav, nezinu) - viņi vairāk dzied par to, ka citiem nepatīk, ko viņi saka. ir ļoti maz labu dziesmu, kur viņi tiešām kaut ko pasaka...
30/06/2008 14:32
Miks: marina:
iesaku paklausīties Gustavo, pēdējo albumu un pārliecināties, ka tomēr tev ir taisnība tikai par 60% :)
30/06/2008 14:46
Džerijs Šterns: Marinai: pamēģini paklausīties pagrīdes hip-hopu, tur tādas lažas nav :)
30/06/2008 18:03
Džerijs Šterns: teiksim, to pašu Wiesturz vai tml :)
30/06/2008 18:03
Keitija: 30 gadi, un vel smuks .
30/06/2008 20:02
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: