Google Knol
Publicēts 25. jūlijā, 2008.
Kas īpašs jaunajā interneta enciklopēdijā Google Knol?

Google radījusi jaunu interneta enciklopēdiju. Protams, tai ir jābūt atšķirīgai, lai kāds to izvēlētos salīdzinājumā ar jau ierasto wikipēdiju.

Šī atšķirība ir atrasta:

  • Bet galvenā atšķirība varētu būt ierakstu saturā. Wikipedia, acīmredzot, ir orientēta uz cilvēkiem ar vispārīgām zināšanām. Wikipedia ieraksts par “smadzenēm”, lai arī satur daudz svešvārdu, tomēr pa lielam ir saprotams jebkuram vidējo vispārējo izglītību ieguvušajam. Neirologs izlasot Wikipedia šķirkli neko īpaši jaunu neuzzinātu (un ja uzzinātu, tad cerams tāda “eksperta” pakalpojumus nenāksies izmantot).
  • Knol, turpretim, var būt vairāki enciklopēdijas šķirkļi par “smadzenēm”: viens - tāds virspusējs apraksts, bet pārējie - padziļināti pētījumi par kādu konkrētu neiroloģijas aspektu, kas varētu interesēt arī nozares profesionāļus.
    http://lndb.wordpress.com/2008/07/25/google-knol-un-kvalitates-kontrole/

Komentāri (1)
Maijux: Nezinu vai jautāšu īstaja vietā, bet ļoti ceru uz atbildi. Sakiet lūdzu, kas noticis ar portālu jippii.lv? Gribēju šā portāla spēļu istabā uzspēlēt spēli pool, bet lapa neatveras no 01.08.2008. pēcpusdienas līdz šim brīdim. Ļoti priecāšos par paskaidrojošu atbildi. Cerībā , Maijux.
04/08/2008 19:23
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: