Fotoziņa: Latvijas ugunsdzēsēji tikuši pie ellīgi jaudīgas tehnikas
Publicēts 11. martā, 2008.
Ugunsdzēsēji tagad varēs ar ūdens strūklas palīdzību griezt betonu, ķieģeļus un skārda jumtus gluži kā džedaji ar gaismas zobenu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā šodien rīkoja preses konferenci, kurā demonstrēja jauno ugunsdzēšamo iekārtu ''COBRA''.

VUGD Speciālās tehnikas daļas komandieris Andris Krots interesentus iepazīstināja ar to, kā ar ''COBRA'' palīdzību iespējams dzēst ugunsgrēku slēgtā telpā neieejot tajā, kā ''COBRA'' spēj caururbt durvis un kā ''COBRA'' spēj caururbt betona bloku.

''COBRA'' darbības pamatā ir ūdens strūkla, kas sastāv no ūdens pilieniem, kuru izmērs ir viena desmitā daļa no parasta augstspiediena sūkņa radītajiem. Ūdens pilieni tiek izsmidzināti ar ātrumu ap 200 metri sekundē. Lai ugunsgrēka laikā strauji samazinātu temperatūru telpā, ''COBRA'' patērē minimālu ūdens daudzumu. ''COBRA'' radītā ūdens strūkla sekunžu laikā spēj caururbt jebkuru celtniecības materiālu. Ķieģeļu sienu ir iespējams caururbt vidēji 45 sekunžu laikā, betona bloku – 1 minūtes laikā, bleķa jumtu – vidēji desmit sekunžu laikā.

Ziņa no BNA
Foto: Kaspars Breidaks


















Fotomateriāli izvietoti ar BNA atļauju. 

Fotomateriālus aizliegts pārveidot, kopēt, reproducēt, pārpublicēt, pārsūtīt, izplatīt. BNA copyright

 


Komentāri (3)
artissco: mjaa, nejaushi traapi cilveekam un shis uz vietas beigts
11/03/2008 16:35
Miks: artissco: es tieši par to pašu iedomājos. Var nejauši trāpīt, nezinot, kas slēpjas aiz sienas un uztaisīt pamatīgu caurumu un pamatīgas nepatikšanas.
11/03/2008 16:56
kaspars: a nee, redz viņi ar ir gudri! caurums ( kas patiesibaa ir visai neliels) tiek taisiit augshpusee, un strukla arii tiek virziita lenkji uz augshu.. lidz ar to, cilvekiem briesmas nedraud! ( kaa mees zinaam, ugunskrega laikaa lielakais karstums ur augshaa, tapec visi turas chetraapus..tiri fiziski kajas nenostavesi! ) bez tam, tikliidz ir izveidots tas caurums, Cobrai ir burviiga opcija- parslegties uz tiiru uudeni acu mirklii... lidz ar to, cilveku droshiba it kaa nav apdraudeeta....

bet nu manta iespaidiiga :) vienubriid, viirinsh pamanijas to arii nesavaldiit kaa naakas, un saaka jau kaapties atpakajl.. :)
11/03/2008 17:43
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: