Fotografēs pašvaldības ēkas
Publicēts 10. martā, 2008.
Neformāla jauniešu grupa "Sīkeri" iniciatīvu projekta "Bin Jip" ietvaros no šodienas pulksten 14.00 uzsāk fotokonkursu jauniešiem "Ēkas Klusā stunda", informēja "Bin Jip" koordinatore Sandra Lapkovska.

Lai piedalītos konkursā, jauniešiem jāapzina tukšas pašvaldību pārziņā nonākušas ēkas, ko viņi vēlētos pārveidot un izveidot par kultūrvides objektiem. Entuziastiem jānofotografē šī ēka un kopā ar aprakstu par tās vēsturi, pašreizējo situāciju un idejām nākotnes pielietojumam jānosūta konkursa organizatoriem.

Projekta "Bin Jip" koordinatore Sandra Lapkovska stāsta: "palielinoties pasaules iedzīvotāju skaitam, palielinās arī resursu apjoms, kas nepieciešams eksistences nodrošināšanai. Viens no būtiskākajiem mūsdienu problēmjautājumiem ir resursu otrreizējās pārstrādes iespējas. Viena no šādām iespējām ir tukšu ēku otrreizēja izmantošana – apdzīvošana.

Otrs nozīmīgs problēmjautājums Latvijā ir jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, īpaši lauku reģionos. Jauniešu veidotas kultūrvides radīšana ir viena no iespējām lietderīga brīvā laika pavadīšanai. Diemžēl pašiem jauniešiem bieži vien trūkst resursu un zināšanu par iespējām šajā jomā. Tieši tāpēc mēs vēlamies aicināt jauniešus visā Latvijā apzināt ēkas, kas pieder pašvaldībām, bet šobrīd netiek izmantotas, lai kopā ar tiem veidotu dialogu ar vietējo sabiedrību un pašvaldību, veicinot iespējas jaunu kultūrprojektu veidošanai pamestajās ēkās."

Visus fotokonkursa dalībniekus izvērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs Bin Jip organizatori, arhitektūras un foto jomas pārstāvji. Tiks vērtēta gan iesniedzēja motivācija ēkas izmantošanai, gan iespējas to pārveidot un attīstīt, atbilstoši iesniedzēja iecerei. Trīs labākos potenciālos kultūrprojekta objektus projekta organizatori apmeklēs, lai klātiene pārrunātu jauniešu iespējas veidot savas iniciatīvas pamestajās ēkās, sadarbojoties ar vietējo sabiedrību un pašvaldībām.

Konkursam var pieteikties, nosūtot ēkas fotogrāfijas, aprakstu un idejas tās turpmākai izmantošanai līdz 08.06.2008. elektroniski uz adresi jip.bin@gmail.com vai pa pastu Bin jip, LPIC, Kalpaka bulvāris 10-18, Rīga, LV-1050.

"Bin Jip" ir iniciatīvu projekts, kas tiek realizēts ar ES Programmas "Jaunatne darbībā" atbalstu.

Šo informāciju sagatavoja:

Bin Jip koordinatore
Sandra Lapkovska
e-pasts: jip.bin@gmail.com


Komentāri (4)
Džerijs Šterns: Es šito arī reklamēju līdz brīdim, kamēr man viens cilvēks norādīja uz kādu lietu, kuru biju palaidis garām. Tas lika aizdomāties...

"hm un neviena varda par lidzfinansejumu vai tml, izskatas pec tada tradicionalas naj**kas kad sasutitas idejas pekshnji tiek realizetas dzive no pavisam citas puses un idejas autors nesanjem neko, jo redz ta sauktos Terms and conditions bija punkts ka konkursa dalibnieks piedaloties pasakuma, piekrit sava projekta realizacija no treshas puses dzivee ari ja ideja netiks uzvaretaju rindas. visi projekti kas iesniegti konkursa karta var tikt nodoti tresham personam bez atlidzibas"
10/03/2008 14:37
Džerijs Šterns: Bet citādi jau pati ideja tuva tam, kas ir mana sirdslieta - www.urbantrip.lv
10/03/2008 14:37
Džerijs Šterns: Cita lieta, ka visi tādi grausti jau lielākoties sen ir privatizēti. Konkurss bezmaz vērsts uz to, lai citi palīdzētu noskaidrot, kas vēl pašvaldības īpašumos palicis :D
10/03/2008 14:38
Santa: Man patīk, ka no idejas, kas arī man un daudziem maniem draugiem ir bijusi jau sen, kaut kas ir iesācis kustēties. Un acīmredzot šis projekts rosina arī diskusijas, kas patiesībā varbūt pat svarīgāk par konkursiem, terms and conditions un citām lietām. Cepuri nost Džerijam un urbantripam, bet šie komentāri šeit gan likās nesaprotami rūgti.
13/03/2008 13:17
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: