Fatboy slim Latvijā!
Publicēts 21. janvārī, 2008.
Jā - tā nav zinātniskā fantastika, vai sapnis. Iespējams pasaulē labākais elektroniskās mūzikas bīdītājs Normans Kuks uzstāsies Pozitivus AB festivālā

Domāju, ka tagad ir izlemts jautājums, kur vasaras vidū būs iespējams sastapt pozitīvākos Latvijas cilvēkus - Pozitivus AB festivālā Salacgrīvā, jo tur uzstāsies viena no spilgtākajām mūzikas personībām, kāda vispār ir spērusi kāju uz šīs pasaules. 

Man biļete jau ir kabatā, nezaudēju ne mirkli un iegādājos to bezrindas.lv

No positivusabfestival.com

Fatboy Slim ir pirmais oficiāli apstiprinātais galvenais mākslinieks, kas uzstāsies Positivus AB festivālā 18.un 19.jūlijā. Tuvākajā laikā būs zināmi daži no pārējiem mūziķiem, kas uzstāsies uz kādas no trijām skatuvēm.

Plānots, ka kopā festivālā uzstāsies 4 galvenie mākslinieki, no kuriem visi būs pasaules līmeņa aktuālas zvaigznes. Tāpat festivālā piedalīsies virkne jauno ārzemju mūzikas zvaigžņu, kuri pārstāvēs dažādus mūzikas stilus.

Vairāk nekā 20 gadu ilgās karjeras laikā Normans Kuks (Norman Cook) izmantojis vairākus pseidonīmus un iesaistījies virknē projektu, bet pasaules slavu viņš ieguva 90. gadu otrajā pusē kā Fatboy Slim.

Pēc debijas albuma Better Living Through Chemistry ar viņu kā producentu un remiksētāju vēlējās sadarboties pasaules spožākās mūzikas zvaigznes, bet otrais studijas ieraksts You've Come a Long Way, Baby (1998) ar singliem Rockafeller Skunk un Praise You vēl vairāk nostiprināja Fatboy Slim pozīcijas elektroniskās deju mūzikas radītāju elitē, savukārt režisora Spaika Džonzes vaidotais Praise You videoklips jau kļuvis par 90. gadu video klasiku. Fatboy Slim nākamie soloalbumi Halfway Between the Gutter and the Stars (2000) un Palookaville (2004) kārtējo reizi pierādīja Fatboy Slim talanta daudzveidību – pirmajā ierakstā mūziķis izmantoja gan rokmūzikas klasiķu The Doors samplus, gan mūsdienu soulmūzikas dīvas Meisijas Grejas vokālu, gan radīja trakulīgu deju zāļu grāvēju Weapon Of Choice, toties otrajā atklāja, ka nav aizmirsis arī dzīvo instrumentu pielietošanas mākslu. Līdz 2006. gadam Fatboy Slim bija jau desmit singlu, kas iekļuvuši Lielbritānijas Top 10 sarakstā, tāpēc lielāko hitu izlases izdošana bija tikai likumsakarīga. Ar divām jaunām dziesmām papildinātā singlu kolekcija The Greatest Hits - Why Try Harder sasniedza britu albumu topa 2. vietu.

Kopš Fatboy Slim parādīšanās uz britu mūzikas skatuves viņš vienmēr bijis gaidīts viesis pasaules slavenākajos deju klubos un festivālos, tostarp Lielbritānijas lielākajā brīvdabas pasākumā – Glastonberijas festivālā, kur Fatboy Slim dīdžeja seti jau kļuvuši par tradīciju.

2002. gadā britu mūzikas žurnāls Q iekļāva Fatboy Slim šovu sarakstā „50 grupas, kas jāredz, pirms mirsti”, bet pērn viņš saņēma prestižo Aivora Novello balvu par izcilu ieguldījumu britu mūzikā. Fatboy Slim var lepoties arī ar diviem ierakstiem Ginesa rekordu grāmatā – karjeras laikā viņš iekļuvis Lielbritānijas singlu Top40 ar septiņiem dažādiem pseidonīmiem, bet ieraksts You’ve Come a Long Way Baby ar 3 miljoniem pārdotu eksemplāru atzīts par visu laiku veiksmīgāko bigbīta albumu.


Komentāri (6)
Džerijs Šterns: Eh kur viņš bija pirms gadiem sešiem-septiņiem... Tagad es gaidu Trentemoller :)
21/01/2008 17:12
e: Tas ir DJ! Viņam labākajā gadījumā ir vieta DJ teltī vai uz vidējās skatuves.
Vajadzēja būt Sigur Ros,pagaidām stipri velk uz BBP 2 pusi... Ceru,ka kļūdos un tomēr uzstāsies arī kas sakarīgāks,katrā ziņā šobrīd iegādāties biļeti nemaz negribas..
21/01/2008 18:09
The Incredible Man is Back: taja bezrindas.lv es neatradu shito pasaakumu
21/01/2008 19:39
Kristians: Fatboy Slim labais viirelis! Uz to noteikti jaabrauc!!!
21/01/2008 21:14
Džerijs Šterns: Atrast ir vienkārši - kalendārā pa kreisi uzmeklē 18. jūliju, un rokā būs.
21/01/2008 21:16
Ilārijs: Atliek cerēt, ka pārējie 3 nebūs elektroniķi...
22/01/2008 03:24
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: