Diena.lv raksts par veiksmīgu bezdarbnieku, vietņvedi Pēteri Krieviņu
Publicēts 11. maijā, 2009.
Man šķiet, ka pašmāju interneta (vietējo blogeru) aprindās Pēteris Krieviņš ir zināms cilvēks - plašāk pazīstams kā liepajasblogs.lv autors.

Pavisam nesen laikraksts Diena sadaļā “Krīze kā iespēja” publicēta intervija “Bezdarbā bāzētais bizness“, kuras galvenais temats ir Pētera aktuālākais projekts liepajasdarbs.lv.

 

liepajasdarbs.lv

Pirmskrīzes vēsmās zaudēdams vienu no saviem diviem darbiem, Pēteris Krieviņš (29) atteicās arī no otra un uzņēmās tobrīd gadu vecās meitas Karmenas pieskatīšanu, sievu palaizdams atpakaļ darbā pašvaldības iestādē. Karmenas dienas režīms bijis tik pašpietiekams, ka Pēteris iemanījies bērna kopšanu apvienot ar darba sludinājumu servisa sākšanu.
Lasīt vairāk: diena.lv

Apsveicu Pēteri ar paveikto, jo šādā lokālā nišas lapā 21 000 ikmēneša apmeklētāji ir visnotaļ pieklājīgs skaitlis.

Atšķirībā no izplatītās tendences interneta lapas veidot savam priekam vai tīrai peļņai, domāju, ka šajā gadījumā lielākie ieguvēji ir paši liepājnieki, jo pie tik augsta bezdarba līmeņa (~12,5%) liepajasdarbs.lv droši vien ir iepriecinājis ne vienu vien krīzes skartu ģimeni.

Jāpiebilst, ka ja vien es nedzīvotu Rīgā, bet savā dzimtajā Tukuma rajonā, tad droši vien tagad meklētu Pētera kontaktus, lai vienotos par līdzīgas lapas izveidi Tukumam. Ar pieredzi un pielāgotu CMS šādas jaunas lapas, katram rajonam nebūtu sarežģīti izveidot, ar nosacījumu, ka katrā gadījumā ir kāds vietējais administrators, kas labāk zin rajonā notiekošo. Katrā ziņā, ja vien citu pilsētu lapas jau nav Pētera plānos, tad, ceru, ka viņš neņems ļaunā, ja ieteikšu novados dzīvojošajiem interneta vietņu veidotājiem apsvērt šādas lapas izveidi. Lai arī ļoti mazs solis, tas tomēr būtu solis prom no pēdējā laika lamu vārda - krīzes. 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: