celsuzmajam.lv apzog Latvijas valsti?
Publicēts 8. decembrī, 2008.
Stāstiņš par veiksmīgi noorganizētu shēmu, ar kuras palīdzību iespējams bez maksas apceļot pasauli glaunos džipos par valsts līdzekļiem.

Gustavs Strenga savā blogā apraksta oriģinālu valsts apzagšanas veidu:

Brutāla shēma (pilns raksts):

Piemēram, vai Kukulu ģimenes un viņu draugu ekskursija pa Eiropu par valsts uzņēmumu naudu, kas nodēvēta kā ekspedīcija “Ceļš uz mājām!”, šķiet kā kriminālnoziegums? Noteikti ne! Viss ir noticis šķietami legāli. Valsts uzņēmumi ziedojuši cēlajai ekspedīcijai, kuras mērķis ir aicināt mājās tautiešus, kopumā 88 000 latu. Par šo naudiņu nopirkti jaunākie Land Rover džipi, video kameras, lai pēc tam misijas veikumus parādītu arī citiem, sak’ neba velti 5 kontinentus esam apceļojuši. Pagaidām, gan veikts vien viens misijas posms, apceļota Eiropa, kur iegūti gana spilgti iespaidi (skat. ekspedīcijas mājaslapā ievietoto dienasgrāmatu) par kuriem, kā piemēram, par secinājumu, ka Eiropas dienvidos no 14-19 nekur nevar paēst, smejas pasākuma kritiķi.

Spītējot pasākuma šķietamajai legalitātei un izvirzītajam augstajam mērķim- aicināt mājās svešumā dzīvojošos tautiešus, šis nodibinājums (tā to oficiāli dēvē) ir nekas vairāk kā brutāla shēma kā iedzīvoties uz valsts rēķina. Lai to saprastu, vien jāaplūko ļaudis, kas šajā “mājās atgriešanas misijā” piedalas– ar LPP/LC saistītais, bijušais Rīgas mēra Gundara Bojāra padomnieks un draugs Guntars Kukuls, viņa kundze Sandra- prezidenta padomniece (piedalās neoficiāli), politiķiem pietuvināts uzņēmējs Juris Videnieks, kāds Jānis Blaus un Sandras Kukules brālis- ārsts Artūrs Sondors (oficiālā dalībnieku liste). Diez vai ja Pēteris Zariņš, Kārlis Liepiņš vai Jānis Bērziņš nolemtu doties šādā misijā, viņus dāsni pabalstītu  Aināra Šlesera vadītās Satiksmes ministrijas pārraudzībā esoši uzņēmumi: LDz Cargo, Lidosta Rīga, Latvijas Gaisa Satiksme un TUV & Auteko, kas ir CSDD meitas firma. Zariņam, Liepiņam un Bērziņam labākajā gadījumā pieklājīgi tiktu parādītas durvis. Bet savējie, piemēram, Kukuls, var šādas shēmas izdabūt cauri– atvaļinājums par baltu velti plus vēl sievai jauns auto, kas gan reģistrēts uz “misionārā” nodibinājuma vārda, bet patiesībā atrodas Kukulu ģimenes lietošanā. Gana brutāli. Piedodiet, bet kā lai savādāk to sauc, ja ne par valsts nozagšanu.

 

 


Komentāri (5)
Chirix: Piekrītu par 200%. Ja pasākumu sponsorētu privāti uzņēmumi, tad būtu pavisam cita lieta.
08/12/2008 12:53
Reinis: Neticās, ka Auteko šefs Amoliņš būtu ieguldījis šajā pasākumā.
Manuprāt, Auteko & TUV Latvia (auto tehniskās apskates) nav gluži meitas uzņēmums. Viņiem ar CSDD ir noslēgts līgums par sniegtajiem pakalpojumiem.
08/12/2008 21:47
dusk: Auteko tač visu laiku ieziedo vajadzīgajiem n procentus no savas artavas, par to ka netrīcinās viņu biznesu. Reali ienesīgs un regulārs bizness. Turklāt sakārtots un relatīvā mierā. Tie piever acis uz procentuālo gāšanu un legālām numura tirgošanas shēmām. Un tā tālāk. Nemaz nerunājot par likumu lobēšanu. Amoliņš nemaksātu :D Sen tādu absurdu nebiju dzirdējis.
09/12/2008 01:25
Reinis: Nesapratu kāds sakars Auteko ar numuru tirgošanu.
09/12/2008 10:45
usins: Jā, paskatījos galerijas, tur kaut kā nevienu citu LV iedzīvotāju svešumā neredz. Tikai šie čomiņi iepozē pie dažādiem tūrisma objektiem....
10/12/2008 02:01
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: