brīv(Ā) kafē - atvērta kafejnīca atvērtiem cilvēkiem
Publicēts 14. janvārī, 2008.
Interesants projekts - bezmaksas kafejnīca. Man atgādina atvērtā koda principus, katrs var pielikt roku, lai pasākums izdotos.

neirothe.net ziņo, ka:

Turpmāk katru svētdienu un trešdienu infošopā darbosies ‘brīvā kafē’. 100% vegan un 100% diy(ar uzsvaru ka tu arī piedalies) un par brīvu!. kafejnīcas ideja vienkārši ir, ka ir kāda vieta uz kuru atnākt pasēdēt, padzert tēju vai kafiju, paēst, satikt draugus un svešiniekus, parunāties,  padalīties, palasīt kaut ko no infoshopa bibleotēkas utt.
Ņemot vērā, ka mums kapitālistiskas ekonomiskas cilvēku attiecības īpaši nepatīk, mēs esam nolēmuši, ka šai kafejnīcai ir jābūt par brīvu (var taču būt, ne?). Lai tas izdotos ļoti svarīga ir tava līdzdalība vai precīzāk mūsu kopdarbība. Mums ir iespēja sadabūt dažādu ēdienu gatavošanai par brīvu un tas šo iespēju veidot kaut ko citādāku ļoti palielina. Tomēr ir neskaitāmas lietas, kuras jebkurā gadījumā ir nepiecieshamas. Mēs gribētu, lai tu notici, ka ir iespējams iztikt bez piedāvātāju/patērētāju attiecībām mūsu starpā. Tādēļ ja tu vēlies tu esi aicināts piedalīties. Atnesot savu ēdienu ar kuru dalīties, atnesot tēju/kafiju kuras krājumi noteikti varētu ātri tukšoties, atnesot garšvielas (ļoti svarīgi, sākot ar parastu sāli), atnesot kādu kārtīgu krūzi vai citu trauku (tie plastmasas nav tie jaukākie), vai vienkārshi atnākot un piedaloties ēst gatavošanā uz vietas (gāze ir). Bet neaizmirsti, ka šajā kafē mēs gribam redzēt tikai vegānisku (vai freegan) ēdienu. Vardarbība mūs neuzbudina. Tāpat ņemot vērā, ka mūsu pašu budžets gan kafejnīcai, gan vienkārši dzīvei ir tuvs 0 Ls (un tas mūs priecē), tu esi aicināts ziedot kaut kripatiņu, lai šo brīvo kafejnīcu atbalstītu. Tas tiešām ir svarīgi. Visa liekā nauda jebkurā gadījumā aizies ‘ēdienu nevis ieročus’ projektam, kas vien jau ir tā vērts lai padalītos.
Mūsu vīzija par šo vietu protams ir kaut kas vairāk par kafejnīcu, pat ja brīvu. Mēs ceram uz visām tām lietām, ko mēs varam paveikt kopā un, kuras ceram varētu rasties no vienkāršas tiešas komunikācijas, kura kaut kur ir nozudusi.
Par autonomu sociālo kultūru!

Atvērts - svētdienās un trashdienās 15:00 - 20:00(?)

Komentāri (5)
e: Hurray! :) Beidzot kaut kas "uz jauno pasauli" orientēts.
14/01/2008 21:38
e: Tiesa, īsti netop skaidrs tas, kur tad tas viss īsti notiks...
14/01/2008 21:40
Miks: jā laikam nav pielikta info. Andrejsalā notiek tas viss.
14/01/2008 22:03
longdrinks: Pilnīgs sviests.Ja kaut kas ir par brīvu,tad dalies ar to,nevis katrā otrā teikumā diņģē man naudu,kafiju,sāli...
Nākošais solis varētu būt: uzdāvini darba devējam savu darbu pilnīgi par brīvu katru dienu...
15/01/2008 12:44
rainz: lasiju šito jau kādu laiku atpakaļ, toreiz arī netiku skaidrībā, kur tad tas notiek.
21/01/2008 19:09
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: