Atklāta un likvidēta marihuānas audzētava
Publicēts 6. novembrī, 2008.
Aizvadītajā nedēļā, Talsu rajonā izdevies atklāt un likvidēt līdz šim lielāko marihuānas audzētavu un narkotisko vielu ražotni. Atsavināto narkotisko vielu vērtība nelegālajā apritē pārsniedz Ls 500 000.

Fotogalerija

Policijas preses relīze:

2008.gada 27.oktobrī, Talsu rajona Laucienes pagastā Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki sadarbībā ar Limbažu rajona policijas pārvaldes (RPP),  Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes un Valsts robežsardzes darbiniekiem operatīvo pasākumu rezultātā kādā lauku viensētā atklāja  aptuveni 100 m² lielu  marihuānas audzētavu.

Aizdomās par marihuānas stādu audzēšanu un narkotisko vielu izgatavošanu realizācijas nolūkā tika aizturēti trīs vīrieši – iepriekš sodīts 1970.gadā dzimis vīrietis, 1968.gadā dzimis vīrietis un 1975.gadā dzimis vīrietis.

Sankcionētas kratīšanas laikā policijas darbinieki atrada un atsavināja 5,3 kilogramus hašiša,  18 kilogramus marihuānas un 1905 marihuānas stādus (neizžāvētā veidā 150 kilogramu marihuānas).

Šā gada 29.oktobrī Talsu rajona tiesa aizturētajām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājums.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizturētie lauku viensētā un tās saimniecības ēkās bija ierīkojuši marihuānas audzētavu un kaltētavu, aprīkojot tās ar papildus apgaismes, apsildīšanas, un ventilācijas ierīcēm. Nepārtrauktu elektrības padevi ēkām nodrošināja divi jaudīgi ģeneratori, ūdens piegādi stādiem nodrošināja ūdens sūkņi. Kopumā marihuānas audzētavas tehniskajā nodrošinājumā un aprīkojumā ieguldīti aptuveni Ls 60000.

Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka marihuānas audzētava darbojās ilgākā laika posmā un narkotiskās vielas bija paredzētas realizēšanai ārpus Latvijas teritorijas. Atsavināto narkotisko vielu vērtība nelegālajā apritē sasniedz aptuveni Ls 500 000.

Par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 2531.panta 3.daļas „Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām vai psihotropajām vielām lielā apmērā”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

VP GKrPP ONAP NAB tiek turpināta izmeklēšana ar mērķi noskaidrot citus iesaistītos līdzdalībniekus.


Komentāri (1)
Džerijs Šterns: Nav precīzāk nekur minēts māju nosaukums vai tml? Vienam frendam parādījās aizdomas, vai tik tās nav viņa vecvecāku kādreizējās mājas :D Amizanti.
09/11/2008 19:12
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: